Home » sağlık » DİŞ TELİ FİYATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİR?
diş teli fiyatları, diş teli fiyatlarının belirlenmesi, diş tellerinin fiyatları ne kadar

DİŞ TELİ FİYATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Diş teli tedavisi yani ortodontik tedavi, günümüzde çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına, çoğu insan tarafından kullanılmaktadır. Özellikle günümüz gençleri dış görünüşlerine önem verdiklerinden, diş teli taktırmaya daha çok meyillidirler. Çocukluk döneminde, zararlı alışkanlık olarak tabir edilen parmak emme ve yalancı emzikler çene yapısının bozulmasına ve dişlerin biyolojik yapısının bozulmasına neden olur. Eğer parmak emme veya yalancı emzik kullanımı 0-4 yaş arasındaki çocuklarda uzun süre devam ederse, bu; diş teli tedavisinin de uzun sürmesi anlamına gelir.diş teli fiyatları, diş teli fiyatlarının belirlenmesi, diş tellerinin fiyatları ne kadar

Fakat en çok merak edilen konu diş telinin fiyatlarıdır. Ücretin ne kadar olacağı ancak muayene olduktan sonra belli olur. Ücret ilk muayeneden sonra belirlenir. Diş teli fiyatları muayene olduğunuz hastane veya sağlık merkezine göre değişir. Günümüzde bir çok hastane ve tıp merkezleri, tedavi ücreti için çeşitli ödeme seçeneği sunmaktadır Ayrıca sigortanız ortodontik tedaviyi karşılıyorsa tabi ki geçerli olacaktır. Bunu özel sağlık sigortası yaptırırken ,diş teminatınız  eklendiğinde başta konuşmanızda fayda var.

Ayrıca, diş teli fiyatları alt ve üst olarak belirlenir. Örneğin; sadece üst dişler için yaptıracaksanız ona göre fiyat belirlenir, ya da her ikisi içinse farklı bir fiyat talep edilir. Muayenehanelerde diş teli fiyatları ağız ve diş sağlığı merkezlerine göre daha pahalıdır. Örneğin; muayenehanelerde yapılan diş teli tedavisinden 4500-5000 TL alınırken, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde bu fiyat 2500-3000 tl’ye kadar düşebilir. Ve diş çekimleri, tedavi sonrası sabit olmayan tel masrafları da içinde oluyor.Devlet hastaneleri bu konuda biraz geridedir. Diş teli tedavisi için hastaneden randevu talebinde bulunduğunuzda size 5 yıl sonrasına randevu verir, hatta 18 yaş üstündeyseniz vermez. 15 yaşındaysanız, 18’i geçecek bir tarih verilir.

Özetleyecek olursak, operasyonu çene cerrahisinde uzman doktorlar yaparlar ve dişlerinizin düzgün konumda olmasını sağlar. Ücretlendirmede cerrahi ücreti ve ortodontik tedavi ücreti ayrı ayrı hesaplanır. Cerrahi ücreti ise hangi hastanede yapılacağına göre değişir. Tedavinin ücreti, tedaviyi hangi hastanede yaptırdığınıza bağlıdır. Aynı zamanda, uygulanan tedavide takılan diş telinin fiyatları, boyutu ve metal ya da şeffaf olmasına göre değişir.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir