Home » güzellik-bakım » Diş teli nasıl takılıp, ne zaman çıkartılır?
diş teli nasıl takılır, diş teli ne zaman çıkarılır, diş teli takılması

Diş teli nasıl takılıp, ne zaman çıkartılır?

Diş teli tedavisi ortodonti bozuklukları olan kişiler için uygulanır. Diş ve çene bozuklukları olan hastalar tedavi görmek amacı ile bir ortodonti uzmanına giderler. Diş hekimine başvuran kişiler ise eğer ortodonti sorunu varsa ortodonti uzmanına yönlendirirliler.

Ortodontistler diş hekimlerinin yaptıkları her işi yapabilir fakat, diş hekimler ortodontistlerin yaptıkları her işi yapamaz sadece bir kısmını yapabilirler. Ortodontistler diş hekimlerinde fazla olarak 5 yıl boyunca uzmanlık eğitimi alılar ve kariyerlerine o şekilde devam ederler.

Ortodontistler diş teli nasıl takılır sorusuna cevap verebilecek en uzman kişilerdir. Diş teli takmak için öncelikle gerekli olan hastanın hasta kişinin ağzında çürük diş bulunmaması ve diş eti hastalığının olmamasıdır. Çürük diş varsa dolgu yapılarak tedavi edilir ve diş teli takma işleminin ilk adımı olan uygun zemin oluşturma operasyonu halledilmiş olur.diş teli nasıl takılır, diş teli ne zaman çıkarılır, diş teli takılması

Diş teli nasıl takılır sorununun ilk adımı tamamlandıktan sonra tercih edilen tedavi yöntemine göre belli bir yol izlenir. Takılmak istenen diş teli cinsine göre izlenecek bu yolda eğer metal diş telli kullanılacaksa geleneksel tedavi yöntemleri kullanılır. Görünmez diş teli kullanılacak ise hastanın ağzından belli bir örnek alınır ve örneğin üstünde braketler yerleştirilir. Bu örnek hastanın diş yapısının kalıbıdır. Braketler o örnek üzerinden hastanın ağzına uygulanır ve işlem tamamlanır. Metal diş teli tedavisinde ise metal braketler tek tek hastanın dişlerine bir yapıştırıcı vasıtası ile takılır ve aralarından bir tel geçirilir. Bu yöntem görünmez diş teli tedavi uygulamasına göre daha uzun zaman alır.

Diş teli nasıl takılır diye kara kara düşünen diş ve çene bozuklukları bulunan kişiler durumdan çok büyük kaygı duyarlar. Acı çekmekten korkan kişiler diş teli tedavisinden kaçarlar ve dişlerinin daha sağlık olmasına neden olurlar.

Diş teli tedavi süreci bittiği zaman ortodontist tarafından çıkartılır. Tedavi süreleri değişkendir. 12 ay-20 ay arası ortalama bir süre vardır. Tedavinin olumlu gidip gitmediğine, hastanın ortodontistinin verdiği bilgilere uyup uymadığına göre, diş telinin ağızda kaldığı süre değişebilir.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir