Home » güzellik-bakım » Gülüş Tasarımı Nedir?
gülüş tasarımı, gülüş tasarımı yapımı, gülüş tasarımı nasıl yapılır

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı gelişen diş hekimliği teknolojisi ile tüm diş sorunlarının sağlıklı ve estetik bir şekilde tedavi etmeyi amaçlıyor. Artık herhangi bir diş sorunu için gülüş tasarımı tedavisi yapılabiliyor. Diş renginizi daha parlak veya beyaz hale getirmek için de estetik tasarım yaptırabilirsiniz. Diş beyazlatma teknikleri ile dişleriniz istediğiniz seviyeye kadar beyazlatılabiliyor. Uygulamalar tamamı ile hastaların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için yapılmakta. Örneğin diş beyazlatma teknikleri yapısal diş rengi bozukluklarında porselen kaplama ile diş beyazlığı sağlanabiliyor. Yaprak porselen uygulamaları bu durumda en çok tercih edilen yöntemdir. Yaprak porselen yani lamina diş tedavisi yalnızca beyazlatma için değil, çürük dişlerin tedavisinde de kaplama olarak uygulanmakta.gülüş tasarımı, gülüş tasarımı yapımı, gülüş tasarımı nasıl yapılır

Gülüş Tasarımında Hangi İşlemler Uygulanıyor?

İmplant tedavisinden kanal tedaviye, ortodonti tedavisinden dolgu tekniklerine kadar diş tedavisinde uygulanan tüm teknikler, diş estetiği veya gülüş tasarımı kapsamında ele alınabiliyor. Hastaların ağız ve çene yapısı, uygulanacak yöntemin yüzdeki yansıması, önceden bilgisayar üzerinde yapılan bir programla görüntüleniyor. Tabiki hastanın beklentileri ve ihtiyaçları kadar, bütçesine uygun tedavi yönteminin uygulanması da diş hekimliğinin öncelik verdiği unsurların başında yer alıyor. Ön dişlerde yapılacak estetik kaplama ve tedaviler için genel olarak yaprak diş uygulamaları yapılmakta. Kanal tedavisi, implant ve arka yüzeylerde uygulanması gerek tedaviler için zirkonyum diş protezleri tercih edilmekte. Zirkonyum ve yaprak porselen, son derece kaliteli ve estetik yapıya sahip diş protezleridir.

Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?

Hastanın estetik beklentileri ön planda tutulur ve çekilen röntgenlerin ardından bir tedavi süreci belirlenir. Ölçümlerin alınması da tamamı ile teknik cihaz ve yazılımlarla yapıldığı için hasta için tedavi süreci kısa ve güvenilir hale getiriliyor. Tek seansta yapılan tedaviler veya birkaç hafta veya ay süren tedavi yöntemleri, tamamı ile dişte yaşanılan sorunlara ve hastanın tedaviye verdiği cevaba göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu süreçlerde hastalara geçici diş takılır ve hasta mağdur edilmez. Günümüzde diş tedavileri son derece acısız ve ağrısız yapılıyor. Hasta aynı gün günlük yaşamına ve beslenme alışkanlıklarına dönebiliyor.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir