Home » güzellik-bakım » İdeal Kiloya Ulaşma
ideal kiloya ulaşma yöntemi, ideal kiloya erişme, ideal kiloya nasıl ulaşılır

İdeal Kiloya Ulaşma

İdeal kilonuz, en sağlıklı olduğunuz kilonuz ve yaşamınıza sağlıklı bir şekilde devam etmeniz için boyunuz ile doğru orantılı olan kilo değerinizdir. İdeal kilo kişinin vücut yapısına ve yaşam tarzına göre farklılık göstererek aynı yaş, boy, cinsiyet ve kiloya sahip olan iki kişinin ideal kilosu aynı olmayabilir. İdeal kiloyu etkileyen faktörler; vücut tipi, genetik faktörler, kemik yapısı, kişinin sporla uğraşıp uğraşmamasıdır. Son yapılan bilimsel çalışmalarla göre ideal kiloya ulaşmak için vereceğimiz bir kilo bile insan ömrünü 3 veya 4 yıla kadar uzattığı sonucuna ulaşılmıştır. İdeal kiloya ulaşmak ilerideki yaşlarda aşırı kiloya bağlı hastalık riskini azaltacak ve günlük hayatınıza daha rahat devam etmenize yarar sağlayacaktır. Hayat tarzınızda ve tükettiğiniz besinlere dikkat ederek ideal kilonuzu elde edebilirsiniz.ideal kiloya ulaşma yöntemi, ideal kiloya erişme, ideal kiloya nasıl ulaşılır

İdeal Kilo Hesaplamanın Önemi

İdeal kilonun hesaplanmasının sağlığımız açısından önemi oldukça büyüktür. Günümüzde görsel güzelliğin önem kazanmasıyla birlikte zayıf insanlar sağlıklı olan insanlar olarak görülmektedir. Bu kesinlikle yanlış bir düşünce olup fazla kilonun zararı kadar zayıflığın zararı da çoktur. Pek çok hastalığın temelinde yatan kilonuzu göz ardı etmeyerek hesaplamanız ve çıkan sonuca göre beslenmenize ve hayat tarzınıza yön vermeniz sizin ve sağlığınızın açısından oldukça yararlı olacaktır. İdeal kilonuzda olmanız size yarar sağlayacağı gibi ne kadar ideal kiloya yakın olursanız o kadar da yararı olacaktır. İdeal kilo hesaplama işleminizi internet üzerinden, kendiniz ve en yakın sağlık kuruluşundan yapabilirsiniz.

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır?

İdeal kilonuzu öğrenmek ve yaşamınıza çıkan sonuca göre devam ettirmeniz için ideal kilo hesaplama formülü oluşturulmuştur. İdeal kilo hesaplama programlarından da bu hesaplamayı yapabilme imkânına sahipsiniz. İdeal kilo hesaplarken yaş, cinsiyet, boy dikkat edilmesi gereken en önemli üç faktör olmaktadır.

Kadınlarda ideal kilo: 45,5 + 2,3 X (İnç cinsinden boy – 60)

Erkeklerde ideal kilo: 50 + 2,3 X (İnç cinsinden boy – 60)

İdeal Kiloda Olmanın Faydaları Nelerdir?

Vücut ihtiyacı dışındaki yağları depolamayacağı için günlük yaşamında daha kolay hareket etme imkânı bulacak ve hareketlerinde kısıtlama yaşamayacaktır.

İdeal kilonun altında ve ideal kilonun üzerinde bulunan kişilerde görülen halsizlik, yorgunluk gibi sağlık sorunları ile karşılaşmayacaklardır.

İdeal kilo ile birlikte fiziksel görüntüsü de güzel olacağından psikolojik bunalım ve rahatsızlık yaşamayacaktır.

İdeal kiloda olan insanların organlarının etrafı yağlanmayacağı için ileriki yaşlarında ciddi bir sağlık sorunu yaşama oranları en aza inecektir.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir