Suda Egzersiz Yapmak Zinde Tutuyor

suda yapılan egzersizler, su içinde hangi egzersizler yapılır, kimler su içi egzersizi yapmalı

Günümüzde suda egzersiz, fizik tedavinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Su, derinliğine bağlı olarak hastanın ağırlığını azaltır. Suyun kaldırma kuvveti eklemler üzerindeki gerilimi önler ve eklemleri zorlamadan kuvvetli egzersizi kolaylaştırır. Su basıncı şişmeyi azaltır ve kanın damarlardan kalbe dönmesine yardımcı olur. Suyun viskozitesi tüm aktif hareketlere karşı direnç sağlar ve kasların güçlenmesine yardımcı olur. Bu, su rehabilitasyon programı sırasında yaralanma riskini azaltır, kasları gevşetir ve hastayı rahatlatır. Su altı egzersizlerinde hastalar farklı pozisyonlarda antrenman yapabilirler. Ayrıca su altı egzersizi kalp kapasitesini, dengeyi ve koordinasyonu artırır. Tüm bu faydalarından dolayı birçok durumda tercih edilen egzersiz şeklidir.suda yapılan egzersizler, su içinde hangi egzersizler yapılır, kimler su içi egzersizi yapmalı

Kimlere su altı egzersizi yapması tavsiye edilmez?

Suda egzersiz, kalça ve diz protezi ameliyatı sonrası özellikle spor yaralanmaları, kalça ve diz eklemlerinde kireçlenme, omuzda hareket kısıtlılığı, eklem ve yumuşak dokuların gerilmesi, sırt ağrısı, ankilozan spondilit, fibromiyalji ve felç geçiren hastalara önerilir. . Su korkusu, kontrolsüz kalp ve solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrolsüz epilepsi, enfeksiyon ve ateş, mesane ve bağırsak disfonksiyonu ve açık yaraları olan hastalara önerilmez. Suda; Germe egzersizleri, güçlendirme egzersizleri, denge ve yürüme egzersizleri ve dayanıklılık egzersizleri yapabilirsiniz. Egzersiz sırasında su sıcaklığı 26-33 derece olmalıdır. Suda ayakta durmayı ve yürümeyi kolaylaştırmanın yanı sıra egzersizi kolaylaştırmak için simit-yaka-kemer-yüzme çubukları, özel eldivenler ve hidrotonik ayakkabılar gibi yardımcı ekipmanlar da kullanılabilir.

Hangi su egzersizleri var?

Suda yürümek: ileri, geri ve yana doğru yürümek. Büyük bir adımla yürürken bacaklar mideye doğru çekilir. Yürürken, kollarınızı ve bacaklarınızı çaprazlamanız ve ileri geri açmanız gerekir. Suda durmak için özel bir bel kemeri kullanılır, baş düz, çene kaldırılır, omuzlar kalçadan biraz yüksekte, mide gergin (ancak nefesini tutmaz), kalçalar korunmuş. sıkı.

Suda bisiklet sürmek: Havuzun köşesine yaslanın ve yarı yatay pozisyonda su sürün.

Suda oturmak: Sandalyede oturuyormuş gibi oturun, dizinizi bükün ve topuğunuzu uyluğunuza doğru çekin.

Eklemler için: Kolları eğitmek için su omuz seviyesinde, bacakları eğitmek için vücut seviyesinde olmalıdır.

Omuzlar için: Omuzlar suda önden arkaya doğru dönüşümlü olarak yükselir, içe ve dışa doğru döner.

Dirsek için: Dirsekler suda açılıp kapanır, itin ve çekin.

Kalçalar için: Suda ayakta durmak, havuz kenarındaki bir kol ile desteklenir. Kalçalar dönüşümlü olarak bir yandan diğer yana kaldırılır, içeri ve dışarı döndürülür. Havuzun köşesine yaslanıp suya binersiniz.

Diz için: Suda durmak havuzun yanında el ile desteklenir. Mini ağız kavgası suda yapılır. Sonra diz bükülür ve topuk uyluğun arkasına yaklaşır.

Ayak bileği için: Suda dururken, kol havuzun kenarına dayanır. Topuğunuzu ve ayak parmaklarınızın uçlarını döndürün ve ayak bileklerinizi döndürün.

Karın ve gövde için: Sırt kaslarını güçlendirmek için yüzüstü. Suda durduğunuzda karın kaslarınız kasılır ve gevşer. Bu arada nefes tutulmaz. Aynı egzersiz, kol ve bacak hareketleriyle birleştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir